Opnieuw doden door brand in café China

PEKING, 25 APRIL. Bij een felle brand in een karaoke-bar in Urumqi, in het noordwesten van China zijn gisteren zeker 51 mensen om het leven gekomen en is een onbekend aantal mensen gewond geraakt. Dit heeft een woordvoerder van de provincie Xinjiang, waarvan Urumqi de hoofdstad is, vandaag gezegd. Bij frequente branden in Chinese openbare gelegenheden zijn de laatste tijd veel mensen omgekomen. Begin december werden 325 mensen gedood, hoofdzakelijk kinderen, bij een brand in een bioscoop waarvan de nooduitgangen op slot bleken. Een maand daarvoor kwamen 288 mensen om het leven bij een brand in een danszaal. Vorig jaar werd een recordaantal mensen gedood door de bijna 40.000 branden in het land; 2.748 mensen kwamen om het leven en 4.277 raakten gewond. Het deed de Chinese autoriteiten ertoe besluiten een grootschalige brandpreventiecampagne af te kondigen in China. (AP)