Dode bij aanslag met bom Californië door 'houtfetisjist'

SACRAMENTO, 25 APRIL. Bij een gebouw van een bosbouw-vereniging in Sacramento (Californië) is gisteren een bom ontploft. Daarbij viel één dode, de schade is gering. Volgens de FBI is de bom het werk van een persoon die de afgelopen zeventien jaar al vijftien bommen heeft verstuurd naar universiteiten en computerbedrijven. Daarbij zijn twee mensen omgekomen en 23 gewond. De werkwijze was bij alle bommen dezelfde. Ze werden in pakjes neergelegd in de buurt van de instellingen. De slachtoffers hadden de pakjes opengemaakt. De dader heeft volgens de politie “een obsessie voor hout”. Eerdere bommen werden verstuurd in houten pakjes of waren versierd met uit hout gesneden voorstellingen. In de VS zorgde de bom voor grote opschudding omdat de bosbouw-vereniging in eerste aanleg als een overheidsinstatie werd aangemerkt. De California Forestry Association vertegenwoordigt boseigenaren. De directeur van de organistie werd bij de explosie gedood.