Bomaanslag op lid van CDU in Bondsdag mislukt

BONN, 25 APRIL. Bij aanslagen op leden van de bestuurlijke en politieke “BRD-elite” zal het risico van dodelijke slachtoffers in de toekomst niet uit de weg worden gegaan. Dit heeft de extreem-linkse Duitse terreurgroep AIZ (Anti-imperialistische Cel) laten weten in brieven aan kranten en de Duitse politie na een mislukte bomaanslag op het woonhuis van het CDU-Bondsdaglid Theodor Blank in Erklenz (bij Düsseldorf), afgelopen zondag. De AIZ verklaart zichzelf ook verantwoordelijk voor een eveneens mislukte bomaanslag van 22 januari in Wolfsburg op Volkmar Köhler (CDU), een vroegere staatssecretaris van ontwikkelngssamenwerking. De Duitse binnenlandse veiligheidsdienst (BfV) en de politie, die de AIZ zien als een splinter van de Rote Armee Fraktion (RAF), beschouwen de brieven als authentiek. Zij hebben gewaarschuwd dat de AIZ-dreigementen serieus genomen moeten worden en dat er waarschijnlijk een nieuwe serie moordaanslagen wordt gepland. De aanslag op het Bondsdaglid Blank, die parlementair wordvoerder is voor asiel- en vluchtelingenpolitiek, mislukte zondag doordat zijn vrouw bij de voordeur een verdacht pakket zag liggen en direct haar gezin alarmeerde. Toen dat pakket even later ontplofte had haar gezin de woning al verlaten.