Spanje

In de Spaanse competitie verkeert Real Madrid in kampioensvorm. De lijstaanvoerder won in eigen stadion met 3-1 van Valencia, dat in het nationale bekertoernooi Real nog had verslagen in Madrid. Dit keer was de 'Koninklijke' oppermachtig. De Chileense spits Zamorano maakte het eerste en het derde doelpunt en had een groot aandeel in de tweede treffer van Hierro, uit een strafschop. Penev scoorde nog tegen uit een strafschop.

Barcelona heeft een einde gemaakt aan een zwakke periode zonder zege. Na vijf wedstrijden zonder winstpremie behaalde de pupillen van trainer Cruijff in de thuiswedstrijd tegen degradatiekandidaat Valladolid eindelijk weer eens twee punten: 4-1. Voor 70.000 toeschouwers in Nou Camp, een laagterecord dit seizoen, had Barcelona weinig moeite met Valladolid. Jordi Cruijff ontpopte zich als de smaakmaker bij de thuisploeg. Hij scoorde in de 8ste en 57ste minuut. Beguiristain en Amor waren eveneens succesvol. Alberto maakte in de voorlaatste minuut de nederlaag voor Valladolid iets draaglijker.

Barcelona heeft met nog acht duels voor de boeg acht punten achterstand op Real. Deportivo verloor een punt door een 2-2 gelijkspel tegen Real Oviedo. Deportivo staat zeven punten achter op de club van trainer Valdano die zijn eerste grote succes bij Real Madrid kan gaan boeken.