Pasgeboren baby in doos te vondeling gelegd

ROOSENDAAL, 24 APRIL. Een oudere vrouw uit Roosendaal die haar hond uitliet heeft afgelopen vrijdagavond een baby in een kartonnen doos gevonden. De boreling lag bij de trap aan de achterzijde van een flatgebouw. Het is een blanke jongen van ruim zeven pond, en 52 centimeter lengte. Het kind verkeert in goede gezondheid, aldus een woordvoerder van de politie.

Volgens de politiewoordvoerder was de baby, die nu in het St. Franciscusziekenhuis in Roosendaal ligt, enkele uren oud. Omdat de navelstreng was doorgeknipt en niet afgebonden, gaat de politie ervan uit dat het kind niet door een deskundige ter wereld is gebracht. “Normaal gesproken wordt de navelstreng eerst afgebonden en vervolgens pas doorgeknipt.” Door de onoordeelkundige wijze van behandelen kunnen zowel het leven van het kind als van de moeder gevaar lopen, aldus de politiewoordvoerder. Volgens hem heeft de snelle vondst het kind zijn leven gered.

Het jongetje had 'ouderwetse babykleertjes' aan. In de doos, waarin het snoepgoed Smarties heeft gezeten, lagen verder nog wat kledingstukken waaronder een oude joggingsbroek. Met de importeur van Smarties, wordt contact opgenomen. De vrouw die het kind vond had een vaste tijd en route om haar hond uit te laten. Omdat het kind kort na de geboorte te vondeling is gelegd richt de politie haar onderzoek op de onmiddellijke omgeving van de vindster. Vandaag zal de burgermeester van Roosendaal conform de richtlijnen die daarvoor gelden het kind aangeven bij de burgelijke stand van de gemeente. Meestal wordt het kind de voornaam van de vinder gegeven en krijgt het als achternaam de naam van de gemeente. Het jongetje is onder toezicht gesteld van de raad voor de kinderbescherming.