KOMKOMMERSALADE MET MUNT

Als bijgerecht voor 2 personen:

1/2 komkommer

1/2 rode paprika

1 vleestomaat

3 lente-uitjes

4 eetlepels olijfolie

1 eetlepel citroensap

1 knoflookteentje

zout, (vers gemalen) peper

3 eetlepels gesnipperde munt

Was de komkommer, halveer hem en schraap de zaadjes eruit met een lepeltje. Halveer de helften nogmaals en snijd de repen in kleine blokjes. Maak de paprika schoon en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Halveer de tomaat, verwijder het vocht en de zaadjes en snijd de helften in kleine stukjes. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in smalle ringetjes. Klop de olie en het citroensap tot een sausje en pers de gepelde knoflook erboven uit. Voeg naar smaak zout en peper toe en roer de munt erdoor. Schep in een schaal alles door elkaar en laat de smaken circa 30 minuten intrekken.

    • Irene van Blommestein