Fraai doelpunt Kreek bezorgt Juventus nederlaag

ROTTERDAM, 24 APRIL. Michel Kreek was gisteren de grote man bij Padova. De voormalige reserve van Ajax bezorgde de Italiaanse provincieclub een sensationele zege op lijstaanvoerder Juventus. Kreek schoot de bal uit een vrije trap keihard in de bovenhoek. Het was zijn zevende treffer voor Padova.

Juventus blijft ondanks de thuisnederlaag koploper in de Serie A. De enige overgebleven concurrent Parma won met 3-0 van Inter en staat met nog zes duels te spelen acht punten achter op Juve. Bij Parma was de Argentijn Sensini uitblinker. De vervanger van Asprilla scoorde twee keer. De derde treffer kwam op naam van Zola.

Ruud Gullit had een belangrijk aandeel in het 2-2 gelijke spel van Sampdoria tegen Fiorentina. Hij maakte beide doelpunten voor zijn club, die de klap van de uitschakeling in het Europa Cup 2-toernooi nog niet te boven is. Gullit kreeg in de eerste helft een voorwerp naar zijn hoofd geslingerd, maar de oud-international kon het duel gewoon uitspelen.

De emotionele Romeinse derby tussen thuisclub AS Roma en Lazio eindigde in een 2-0 zege voor de 'bezoekers'. Voor Lazio scoorde Casiraghi met een schitterende omhaal en Signori uit een strafschop zonder aanloop. Roma-aanvoerder Giannini werd in de tachtigste minuut uit het veld gestuurd wegens een grove overtreding op Rambaudi.

Lazio miste Aron Winter die afgelopen weekeinde in het trainingskamp van het Nederlands elftal verbleef. Voor de wedstrijd had paus Johannes Paulus beide supportersgroepen opgeroepen om geen geweld te gebruiken. Zijn verzoek had gedeeltelijk succes. Voor de wedstrijd raakte één persoon gewond. Hij moest voor behandeling naar het ziekenhuis.