Colombia schorst 9 leden Congres om Cali-connectie

BOGOTÀ, 24 APRIL. Negen Colombiaanse parlementsleden van de regerende Liberale Partij zijn gisteren geschorst omdat zij geld van het drugskartel van Cali zouden hebben aangenomen tijdens hun verkiezingscampagne. Onder hen bevindt zich de voorzitter van het Lagerhuis, Armando Benedetti. De partij van president Ernesto Samper schorste de negen nadat de openbare aanklager, Alfonso Valdivieso, het Hooggerechtshof vrijdag om een onderzoek tegen hen had gevraagd. De negen hebben de beschuldigingen ontkend. Colombia staat onder zware buitenlandse druk, met name van de Verenigde Staten, om de strijd tegen de drugshandelaars op te voeren. Drugsbestrijdingsdiensten in de VS hebben gezegd te geloven dat ook president Samper tijdens zijn verkiezingscampagne drugsgeld heeft aangenomen. (AFP, Reuter)