Clintons gehoord inzake Whitewater

WASHINGTON, 24 APRIL. De Amerikaanse president Bill Clinton en zijn vrouw Hillary zijn zaterdag afzonderlijk twee uur onder ede gehoord door de onafhankelijke gerechtelijke onderzoeker in de Whitewater-affaire, Kenneth Starr. Deze zou vooral gevraagd hebben naar het eventuele verdwijnen van documenten over de affaire, een dag na de zelfmoord van een juridisch medewerker van de Clintons, Vincent Foster. Een woordvoerder van het Witte Huis zei dat het presidentiële echtpaar “volledig” had meegewerkt. De zaak-Whitewater handelt over het eventuele gebruik van geld van een dubieuze spaarbank voor de herverkiezingscampagne van Clinton als gouverneur in Arkansas in 1984 en voor de ontwikkelingsmaatschappij Whitewater waarin de Clintons tot eind 1992 deelnamen. (Reuter, AP)