Zeeuwse havens: Terneuzen groeit, Vlissingen stabiel

De goederenoverslag in de haven van Terneuzen is in het eerste kwartaal van dit jaar gegroeid met 23 procent. De totale hoeveelheid goederen kwam daardoor uit op 2,8 miljoen ton. De stijging kwam vooral voor rekening van aardolieprodukten en vaste brandstoffen. De overslag van meststoffen daalde flink, zo blijkt uit cijfers die de samenwerkende havenschappen van Terneuzen en Vlissingen bekend hebben gemaakt.

De overslag in Vlissingen heeft zich in de eerste drie maanden gestabiliseerd. De hoeveelheid goederen kwam uit op 2,4 miljoen ton, ongeveer dezelfde hoeveelheid als in het eerste kwartaal van vorig jaar. Metalen, halffabrikaten en ruwe mineralen vertoonden in Vlissingen een sterke stijging. Die ontwikkeling werd echter gecompenseerd door grote dalingen bij ertsen, schroot en voedingsprodukten.