Vooral ouderen dood door ongeval

ROTTERDAM, 22 APRIL. Elk jaar overlijden ongeveer 2.000 mensen door een ongeval, meestal in of rond het huis. Verdrinking is de belangrijkste doodsoorzaak bij jonge kinderen. Volwassenen overlijden vaak na een val van grote hoogte, mensen die ouder zijn dan zeventig doordat ze vallen of ergens tegenaan lopen terwijl ze al ziek zijn, of slecht ter been. Meer dan driekwart van de slachtoffers is 55 jaar en ouder. Dit blijkt uit een onderzoek van de Stichting Consument en Veiligheid. Het in Medisch Contact beschreven onderzoek heeft betrekking op 'eenzijdige' ongevallen die niet in het verkeer, tijdens het werk of door ziekte plaatshebben. Sportongevallen en ongelukken met brommer of fiets waarbij alleen de berijder is betrokken, tellen wel mee. De ongelukken blijken vaak tijdens het huishouden, in vrije tijd en tijdens verzorging te gebeuren.