NOS-bestuur stelt centrale redactie voor Radio 1 in

HILVERSUM, 22 APRIL. Het algemeen bestuur van de NOS heeft gisteren besloten dat er een piekurenredactie moet komen voor de nieuws- en actualiteitenzender Radio 1. Daarmee gaat de NOS voorbij aan het advies van de COPRA, de programmadirecteuren van de publieke omroep. Die hadden voorgesteld, drie redacties te vormen, ter bescherming van de identiteit van de verschillende omroepen. Met ingang van 1 september wordt het programma van Radio 1 gemaakt door een centrale redactie. Het algemeen bestuur moest zich over de toekomst van Radio 1 uitspreken, omdat het dagelijks bestuur van de NOS er twee weken geleden niet uitkwam. In het plan van de COPRA waren de gewilde uitzendingen in de ochtendpiek de eerste twee jaar toegewezen aan AVRO, KRO en NCRV. Dat lokte zware kritiek uit van de VARA, waardoor het plan in het dagelijks bestuur strandde.