KNOLSELDERIJSOEP MET MIERIKSWORTEL EN ZALM

Een alledaagse knol leent zich voor het maken van verfijnde gerechten.

Voor 4-5 personen:

600 gram knolselderij

300 gram aardappelen (afkokers)

zout, peper

1 bouillontablet

2 deciliter melk

deciliter room

geraspte mierikswortel uit een potje

100 gram gerookte zalm (of snippers)

2 eetlepels gesnipperd selderijgroen of dille

eventueel 8 pecan- of walnoten in stukjes

Schil de knol en de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook deze samen in liter water met zout en het bouillontablet in 15-20 minuten gaar. Pureer de groenten. Roer de melk en de room door de soep. Weer aan de kook brengen en met zout, peper en minstens 4 theelepels geraspte mierikswortel op smaak brengen. Snijd de zalm in reepjes. Roer het groen door de soep en schep de soep in kommen of borden. Verdeel er de zalmreepjes over en eventueel stukjes noot.

    • Annelène van Eijndhoven