Fugro haalt order van 40 mln binnen

Material Lab, een bedrijf behorend tot de Fugro-groep, heeft een order gekregen uit Hongkong ter waarde van 40 miljoen gulden. Material Lab moet de produktiecontrole van bouwmaterialen voor het nieuw aan te leggen vliegveld in Hongkong uitvoeren. De opdracht is toegekend in de vorm van een exclusieve vergunning om controlewerkzaamheden uit te voeren voor alle bouwmaterialen voor de constructie van het vliegveld.

Volgens een woordvoerder van de Fugro-groep in Hongkong is het “wellicht het grootste contract in zijn soort dat ooit is toegekend. Op het gebied van metaalkundig onderzoek komen projecten van een dergelijke omvang zelden voor”.

Voor Fugro is dit contract het vervolg op het in 1991 voltooide locatie-onderzoek. Fugro was betrokken bij alle tien Airport Core Programme-projecten die de bouw van zowel het vliegveld als de spoor- en wegverbindingen behelzen.