Politie houdt verdachte brand aan

AMSTERDAM, 21 APRIL. De politie van Amsterdam heeft aan de officier van justitie een 29-jarige man voorgeleid die ervan wordt verdacht in een loods in Amsterdam brand te hebben gesticht. Daarbij kwamen woensdagnacht drie brandweerlieden om het leven.

De politie had de man woensdagavond aangehouden terwijl hij tegenover de loods kartonnen dozen in brand stak. Een tweede verdachte, die met hem werd gearresteerd, is inmiddels heengezonden. Het onderzoek tegen hem is nog niet afgerond, aldus een woordvoerder van politie.

Niet bekend

J. Walbrecht, eigenaar van een dakbedekkersbedrijf naast de uitgebrande loods, heeft de deelraad van Noord eind vorig jaar herhaalde malen gewaarschuwd voor de staat van dat pand. Op 19 januari antwoordde de deelraad hem dat bij inspectie van het pand was geconstateerd dat een scheidingswand in het pand niet voldoende brandwerend was en dat ook het dak niet aan de vereiste voorschriften voldeed. De eigenaar van de loods had van de brandweer tot 15 mei de tijd om een aantal veiligheidsmaatregelen te nemen. Vooralsnog zijn er echter geen aanwijzingen dat het ontbreken van verbeteringen tot het ongeval heeft geleid, aldus een woordvoerder van de brandweer.