LAMSSTOOFPOT MET KORIANDER

Uitstekend lams- en schapevlees is, zoals langzamerhand algemeen bekend is, te koop bij Turkse en Marokkaanse slagers, die bovendien vaak ook nog lekker brood en uitstekende groenten en kruiden verkopen.

1 kilo lamsvlees

1/8 liter vleesbouillon

2 uien

2 tenen knoflook

1 bosje lenteuitjes

1 doos of blik gezeefde tomaten

1 stukje gemberwortel van 2 cm

1 rood pepertje

2 eetlepels verse fijngehakte koriander

olie

zout en peper

Snipper de uien en snijd de gepelde knoflooktenen en het pepertje in plakjes. Hak de geschilderde gemberwortel klein. Bak het in grote dobbelstenen gesneden en met zout en peper bestrooide vlees in olie rondom bruin. Roer ui, knoflook, peper, koriander, gember en tomaten door het vlees en voeg de bouillon toe. Draai het vuur lager en laat het vlees ruim een uur zachtjes stoven. Snijd de lenteuitjes in dunne ringetjes. Serveer bij deze lamsstoofpot basmatirijst en schep daar de ringetjes lenteui doorheen.

    • Anne Scheepmaker