Incident overleg vrede Chiapas

SAN ANDRÈS LARRAINZAR, 21 APRIL. Een onderhandelingsdelegatie van de Mexicaanse regering heeft gisteren geweigerd te beginnen aan de geplande vredesonderhandelingen met vertegenwoordigers van de guerrillabeweging EZLN in de zuidelijke Mexicaanse deelstaat Chiapas. Het overleg moet een einde maken aan de gespannen situatie in Chiapas na het begin van de opstand op 1 januari vorig jaar en enkele invallen door het Mexicaanse leger. Volgens de regering had het EZLN zich niet gehouden aan het afgesproken protocol door in het dorp waar het overleg zou plaatshebben - San Andrès Larrainzar - een demonstratie van inheemse boeren te organiseren. “Een plek voor onderhandelingen moet geen tribune worden waar men groepen inheemsen manipuleert”, aldus de Mexicaanse minister van binnenlandse zaken gisteren. (AFP)