Wangedrag (2)

Wat je niet verwacht in NRC Handelsblad: borreltafelpraat. Maar onze kwaliteitskrant doet ons zulke kletskoek wel toekomen, in de vorm van een column van de hand van Rita Kohnstamm.

Eerst moet de automobilist het ontgelden. Zij schetst wat akelige situaties waarin voetganger en fietser kwetsbaar zijn als gevolg van het gedrag van autobestuurders. Haar hoop is, 'zoals het hoort', op de politie gevestigd, 'die immers sinds enige tijd de straat op moet'. Maar de politie 'loopt daar nu wel, gezellig twee aan twee, vaak mannetje en vrouwtje', maar het nummer van een voorbijscheurende auto noteren, ho maar.'

Wat is dit toch voor loos geklets? Het is puur beledigend voor de gewone straatagent. Het nummer van 'een voorbijscheurende auto noteren' - en dan? De bestuurder van die auto opsporen en hem een dag of wat later bekeuren wegens 'voorbijscheuren'?

    • Willem Tolhuis