Staat van beleg

LA PAZ, 20 APRIL. De Boliviaanse regering heeft gisteren de staat van beleg uitgeroepen en bijna vierhonderd vakbondsleiders gearresteerd om een einde te maken aan de ongeregeldheden die al drie weken duren. Militairen en politie-eenheden patrouilleren in de hoofdstad La Paz en andere belangrijke steden. De onrust is het gevolg van een door het invloedrijke vakverbond COB uitgeroepen staking uit solidariteit met stakende leraren. De leraren, die protesteren tegen een hervorming van het onderwijsbestel, kwamen vrijwel dagelijks in botsing met de oproerpolitie. Volgens de regering waren de stakers “niet geïnteresseerd in een oplossing”. Het COB heeft gezegd door te zullen gaan met het bestrijden van de radicale hervormingen en privatiseringen door de Boliviaanse regering. (Reuter, AP)