Personalia

De Antilliaanse oud-politicus Wilson Godett is woensdag op Curaçao op 62-jarige leeftijd overleden. “Papa” Godett, zoals hij werd genoemd, speelde een leidende rol in de verwikkelingen rond de opstand van 30 mei 1969. Woedende arbeiders stichtten toen brand in de binnenstad, na een volkomen uit de hand gelopen vakbondsactie. De schade bedroeg ruim 200 miljoen gulden. Godett werd tijdens de rellen in de buik geschoten door de politie. Na zijn herstel richtte hij met enkele anderen de politieke partij Verenigd Arbeiders- en Bevrijdingsfront op, dat officieel Frente Obrero de Liberashion 30 di mei heette. Doordat Godett en zijn volgelingen sterk de nadruk legden op de politieke achterstelling van de zwarte bevolking, kreeg de partij snel een grote aanhang. Frente Obrero, zoals de partij populair heet, veroverde daarna een belangrijk deel van de zetels bij verkiezingen voor zowel het Antilliaanse parlement als de Curaçaose Eilandsraad. Godett was van beide instellingen vele jaren lid. Van 1975 tot 1977 was hij minister van arbeid en sociale zaken in het kabinet Everts, daarna was hij minister van sport, cultuur en recreatie. In 1991 trok hij zich wegens ziekte uit de politiek terug.