Ontvoerder Heineken aangehouden

ASCUNCION, 20 APRIL. De Nederlander F. M., die is veroordeeld wegens de ontvoering in 1983 van de biermagnaat Alfred Heineken, is zondag in zijn Paraguayaanse woning aangehouden. De politie van het Zuidamerikaanse land heeft dit gisteren bekendgemaakt. De arrestatie werd verricht door Interpol op verzoek van de Nederlandse autoriteiten met als doel uitlevering. De man had zich in Paraguay onder valse naam ingeschreven en verbleef daar al bijna tien jaar. Hij runde een zaak in onroerend goed en een handelsfirma in San Lorenzo, dichtbij de hoofdstad. Hij heeft verklaard een groot deel van het losgeld dat bij de ontvoering werd buitgemaakt, te hebben gegeven aan protestantse kerkgenootschappen. Hij vluchtte in 1985 uit de tbs- inrichting waar hij zijn gevangenisstraf van twaalf jaar moest uitzitten.