Na 26 jaar weer finale Ajax-Milan

AMSTERDAM, 20 APRIL. Ajax kan na 26 jaar revanche nemen voor de nederlaag die de club leed in zijn eerste Europa-Cupfinale. In Madrid verloor de landskampioen in 1969 met 4-1 van AC Milan. Op 24 mei staan beide ploegen opnieuw tegenover elkaar. Ajax en Milan bereikten gisteravond de finale van de Champions League na overwinningen op respectievelijk Bayern München (5-2) en Paris St. Germain (2-0). Voor Ajax is de aanstaande finale de achtste in Europees verband.

Verliezend trainer Giovanni Trapattoni vond de ruime zege van Ajax verdiend. “Ze waren veel beter dan wij.” Manager Uli Hoeness was minder lovend. De ex-international was niet onder de indruk van Ajax en noemde de finalist een ploeg met “een hele zwakke verdediging”.

De Duitse sportpers komt vanmorgen bijna unaniem tot de conclusie dat Ajax Bayern compleet heeft weggespeeld. Het boulevardblad Bild Zeitung kopt met vette letters op de voorpagina: 'Mijn God, is dit bitter. Onze kampioen verpletterd'. In het blad komt ook Franz Beckenbau er aan het woord. De voorzitter van Bayern München constateert nuchter: “Ajax was als een Porsche, wij als een Lelijk Eendje.” De mening van de oud-voetballer wordt ook in de Tageszeitung uit München prominent gebracht: “Geen discussie mogelijk, Ajax was een klasse beter.”