Heroverweging ontslag directeur kunstzaken

ZWOLLE, 20 APRIL. Het College van Burgemeester en Wethouders van Almere moet het voorgenomen disciplinair ontslag van directeur kunstzaken, J. Purvis, wegens verdenking van onrechtmatige declaraties, heroverwegen.

De straf lijkt niet in overeenstemming met de gegevens die nu op tafel liggen. De gemeente moet bekijken of niet met een voorwaardelijk ontslag is te volstaan. Dat stelde de fungerend presidente van de rechtbank in Zwolle, mr. M. Pach, gisteren tijdens een zitting waarin Purvis eiste dat zijn schorsing, sinds 20 maart, ongedaan wordt gemaakt. Pach vond echter dat die gehandhaafd kan blijven, zolang het onderzoek naar de declaraties loopt. Het besluit om het salaris van Purvis volledig in te houden, moet echter ongedaan worden gemaakt, zo besloot zij. De presidente gaf geen mening over het voorgenomen besluit tot ontslag, omdat de gemeente de besluitvorming hierover nog niet heeft afgerond.

Purvis, die al achttien jaar bij de gemeente Almere in dienst is, geeft toe dat hij vergissingen heeft gemaakt bij drie declaraties. Hiermee zou een bedrag van maximaal 1298 gulden gemoeid zijn. Dit bedrag heeft Purvis inmiddels teruggestort.(ANP)