GEPOCHEERDE PIEPKUIKENS MET KERRIESAUS

Als u de piepkuikens van tevoren gaat pocheren, kunt u ze in het pocheernat laten afkoelen. Neem de piepkuikens dan uit het pocheernat, zeef het en gooi de groenten en specerijen weg. Doe de kuikens terug in de pan, giet er de helft van het nat over en gebruik de rest van het nat voor de saus. Maak uw eigen kerriemengsel of koop een kwaliteits kerriepoeder bij een oosterse toko.

Voor 3 personen:

3 piepkuikens van circa 400 g

circa 2 liter verse kippebouillon

3 stengels citroengras

1 dessertlepel kardemompeulen

klein handjevol kerrieblad

1 ui, ongepeld en heel gelaten

1 wortel, in tweeën of drieën gesneden

1 stengel bleekselderij, in grote stukken

klein handje vol verse koriander

zout en versgemalen peper

Kerriesaus

7 deciliter verse kippebouillon

2 theelepels kerriepoeder

2,5 deciliter slagroom

Doe alle ingrediënten voor de piepkuikens in een grote pan en breng tegen de kook aan. Laat ze in circa 20-30 minuten gaar pocheren. De piepkuikens zijn gaar wanneer u een poot makkelijk op en neer kunt bewegen. Maak intussen de saus. Kook de 7 deciliter kippebouillon in tot circa 1 deciliter op een middelhoog vuur. Dit duurt ongeveer 1 uur. Voeg het kerriepoeder en de slagroom toe en laat inkoken tot een dikke saus. Doe een piepkuiken op elk bord en geef er de saus apart bij.

    • Kim Maclean