Ajax wint van Bayern Munchen met 5-2

Ajax plaatste zich gisteren in Amsterdam door een 5-2 overwinning op Bayern München voor de finale van de Champions League. De Amsterdammers, die dit jaar in de Champions League ongeslagen bleven, boekten hun honderdste zege in de verschillende Europa-Cuptoernooien.

Na een klein Bayern-offensief antwoordde Ajax gisteren al in de zevende minuut: Kanu schoot via de handen van doelman Scheuer op de paal. Drie minuten later mislukte een omhaal van Litmanen, de bal dreigde naast het doel te belanden, maar Ronald de Boer kopte hem alsnog voor, waar Litmanen met een zijn hoofd 1-0 scoorde. In de 23ste minuut bereikte Scholl met een prachtige hoge pass Witeczek. De Duitser stond alleen voor het doel, maar slaagde er niet in de bal goed aan te nemen en te scoren.

Na een half uur schoot Kanu de bal via de lat over het doel. Zes minuten later zette Scholl vanaf de zijlijn fraai voor. Witeczek kon gehinderd door een paar Ajacieden de bal in het doel koppen: 1-1. Een stand die aan het einde van de wedstrijd nadelig zou zijn geweest voor Ajax. Maar vier minuten later stond Ajax al weer op voorsprong. George schoot na een breedtepass van Overmars en een overstapje van Litmanen de bal met de buitenkant van de voet kogelhard onder de lat: 2-1. Vlak voor rust maakte Ronald de Boer er van dichtbij uit een corner 3-1 van.

Litmanen leek in de eerste minuut na rust een einde te maken aan alle onzekerheid. Hij speelde zich vrij op de rand van het strafschopgebied en schoot de bal met zijn linker voet hoog in het doel: 4-1. Ajax wist niet wat te doen: doorgaan of verdedigen. De ploeg, waarin Kanu werd vervangen door Kluivert, veroorloofde zich wat kunststukjes maar vergiste zich in de Duitse veerkracht. Een kwartier voor tijd sloeg Blind in een reflex de bal uit een schot van Scholl met de hand uit het doel en kreeg een gele kaart. Scholl benutte de strafschop 4-2.

Vijf minuten later plukte Van der Sar de bal van de voet van de doorgebroken Scholl en voorkwam daarmee een zeker lijkend doelpunt. Twee minuten voor tijd legde Kluivert de bal voor de voeten van Overmars, die met een hard schoot 5-2 aantekende.