ROERGEBAKKEN KIP MET KETJAP EN GROENTEN

Dit roerbakgerecht is supersnel klaar. Zet alle ingrediënten afgemeten, schoongemaakt en gesneden klaar, want als de wok eenmaal op het vuur staat, gaat het snel. Begin daarom ook met het koken van de rijst.

Hoofdgerecht voor 2 personen:

250 gram kipfilet

2 theelepels gemberpoeder

kleine ui

2 knoflookteentjes

1-2 rode Spaanse pepers

100 gram verse shiitake paddestoelen

2 worteltjes

rode paprika

komkommer

100 gram taugé

4 eetlepels ongezouten pinda's

2 eetlepels sesamzaadjes

2 eetlepels zonnebloemolie

2 eetlepels sesamolie

1 deciliter ketjap manis

3 eetlepels gesnipperde koriander

Snijd de kipfilet in smalle reepjes en roer de gemberpoeder erdoor. Snipper de ui, knoflookteentjes en Spaanse peper (verwijder desgewenst de zaadjes, die zijn het scherpst). Borstel de paddestoelen schoon, verwijder de steeltjes en snijd de hoedjes in repen. Maak de worteltjes schoon, snijd ze in de lengte in vieren en snijd de repen in kleine stukjes. Snijd de paprika in smalle reepjes. Halveer de komkommer, schraap de zaadjes eruit en snijd de helften in dunne plakjes. Was de taugé. Rooster eerst de pinda's in een droge koekepan goudbruin en vervolgens het sesamzaad; laat ze op een schoteltje afkoelen. Verhit de beide oliesoorten in een wok en roerbak de reepjes kip met de gemberpoeder en de ui-, knoflook- en pepersnippers circa 3 minuten. Roer de ketjap, de shiitake, de wortel, de paprika, de komkommer en de pinda's erdoor en breng het mengsel al roerende aan de kook. Laat het gerecht 2-3 minuten pruttelen tot de kip gaar is. Roer de taugé erdoor en laat die snel warm worden. Garneer het gerecht met koriander.

    • Irene van Blommestein