Opnieuw Nederlands software-bedrijf in Amerikaanse handen

DELFT, 19 APRIL. Opnieuw is een jong, Nederlands softwarebedrijf opgegaan in een Amerikaans branchegenoot. Programmatuurontwikkelaar Westmount uit Delft maakt sinds kort deel uit van Cadre Technologies. Door de aankoop kan Cadre zijn positie in Europa versterken, zo is gisteren bekendgemaakt.

Westmount maakt programmatuur die de ontwikkeling van software vergemakkelijkt. W. van de Berg richtte het bedrijf in 1986 op. Nu werken er 75 mensen. Volgens het persbericht maken meer dan 2000 klanten gebruik van hun materiaal. De Delftse onderneming heeft dochters in het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Tsjechië en de Verenigde Staten.

De Russische en de Britse centrale bank, Mercedes Benz, Lufthansa, KLM en het Tjechische ministerie van defensie werken met het materiaal van Westmount. In het afgelopen jaar kreeg de onderneming zelfs een prijs uitgereikt als “open-software-maker van het jaar”.

De activiteiten van Westmount worden geïntegreerd in die van Cadre in Europa. Zo'n 120 mensen werken voortaan samen. Delft wordt voor de Amerikanen het hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

De Nederlandse ontwikkelaars zijn erg in trek bij de Amerikanen. Vorig jaar nam Compuware het Amsterdamse Uniface van oprichter Bodo Douqué over voor ruim een half miljard gulden. Topsystems uit Naarden stapte in februari over naar Unisys. Deze twee richten zich op dezelfde markt als Westmount. (ANP)