Twente wint van Feijenoord

De eerste twintig minuten was Feyenoord-FC Twente een gelijkopgaande strijd. De Rotterdammers kregen in de openingsfase zelfs de beste kansen. In de tiende minuut volleerde Kiprich na een voorzet van Blinker in het zijnet. Even later schoffelde Twente-verdediger Karnebeek de Hongaar in het strafschopgebied onderuit. Maar de verder correct fluitende scheidsrechter Van Dijk weigerde naar de stip te wijzen.

In de twintigste minuut haalde Vurens de achterlijn en gaf een voorzet. De 17-jarige Bruggink tikte de bal voorbij de lange armen van Feyenoord-doelman De Goeij: 0-1. Vanaf dat moment leek het duel een kopie van de eerste confrontatie tussen beide clubs dit seizoen. Net als eind november in het Diekman-stadion (uitslag 5-1) overvleugelde de ploeg uit Enschede de Rotterdammers. Vlot combinerend, met aanvallers die voortdurend van positie wisselden, trok Twente ten aanval. In de dertigste minuut kopte Hoogma uit een corner van Kool de 2-0 op het bord. “Ik liep er zo met m'n grote kop tegen aan”, verklaarde de verdediger later. Als Mols en Bruggink vervolgens iets zorgvuldiger met de kansen waren omgesprongen, had Twente de wedstrijd al voor de pauze kunnen beslissen. Nu duurde het nog tot halverwege de tweede helft voordat Vurens, die eerder al de lat raakte, met een formidabel afstandsschot de eindstand bepaalde: 0-3. Zoals zo vaak probeerden de Feyenoorders hun tegenstanders met fysieke middelen te intimideren. Met als voornaamste resultaat twee gele (Klioejev en Obiku) en één rode kaart, voor Van Gobbel.