Courier straft Agassi af

ROTTERDAM, 18 APRIL. Jim Courier heeft de nieuwe nummer een van de wereld, Andre Agassi, in de finale van het tennistoernooi in Tokio een gevoelige nederlaag toegebracht. Courier zette zijn Amerikaanse landgenoot stevig opzij: 6-3, 6-4.

In Hongkong kwam Jan Siemerink gisteren goed door de eerste ronde. Hij versloeg de Australier Masur met tweemaal 6-4. Jacco Eltingh kan het winnende spoor maar niet terugvinden. Nu verloor hij in de eerste ronde van het challengertoernooi van Monte Carlo van de Hongaar Sandor Noszaly: 2-6 en 3-6. Sjeng Schalken won zijn partij voor de eerste ronde in het prinsdom wel: hij bleef met 6-4 en 6-4 de Britse qualifier Miles Maclagan de baas.

In de finale van het graveltoernooi in Barcelona gaf de Oostenrijker Thomas Muster de Zweed Magnus Larsson een lesje: 6-2, 6-1 en 6-4.