Ajax blijft ongeslagen

Ajax bleef zondag ongeslagen. De landskampioen won in het Oosterpark met 4-2 van FC Groningen. De kans is groot dat Ajax als eerste club sinds de invoering van het betaald voetbal zonder nederlaag kampioen wordt. De club wacht nog vijf competitiewedstrijden: uit tegen MVV en Feyenoord, thuis tegen FC Utrecht, Volendam en FC Twente. Ajax heeft door het gelijkspel van Roda JC tegen Willem II nu een voorsprong van zes punten op de Limburgers.

Door het ontbreken van Rijkaard speelde Frank de Boer bij Ajax, net als een week eerder tegen Willem II, centrumverdediger. Bogarde speelde linksachter. De opstelling van volgend seizoen in feite, als Rijkaard in ruste is. Kluivert speelde op de plaats van Kanu. Hij scoorde tweemaal. Frank de Boer benutte tussendoor een directe vrije trap, zijn achtste doelpunt in de competitie. Bij rust was de stand als 0-3.

Groningen was volkomen kansloos tegen Ajax. Ook de gevaarlijkste Groninger van de laatste weken, Sion, kwam nauwelijks los van bewaker Reiziger. Gorré scoorde vrij vroeg in de tweede helft tegen, maar binnen een paar minuten was de marge weer drie. Invaller Van Vossen (voor Finidi) bood Overmars een niet te missen kans. De slotzet was voor Van der Sar, die een zeldzame blunder maakte. Hij gooide de bal uit, maar raakte het achterwerk van Sion, die rustig kon intikken.