Zanger en acteur Burl Ives (85) overleden

SEATTLE, 15 APRIL. De Amerikaanse folkzanger en acteur Burl Ives is gisteren overleden in zijn woning in Anacortes bij Seattle. De 85-jarige Ives, die leed aan kanker in de mond, lag sinds woensdag in coma, verklaarde zijn agente Marjorie Ashley.

De bebaarde Ives, die een beer-achtig voorkomen had en eens professioneel football-speler was, werd beroemd met vertolkingen van klassieke Amerikaanse folk- en kinderliedjes. Hij trad met zijn gitaar op in films als The Big Country. Voor zijn rol in deze film ontving hij in 1958 een Oscar voor de beste mannelijke bijrol. Als onvergetelijk geldt zijn rol als Big Daddy in Cat on a hot tin roof.

Ives trad ook op in de beroemde films East of Eden, Desire under the elms, Our man in Havana en Heidi. Het zingen gaf hij ondanks zijn filmcarrière niet op. Tot zijn geliefdste liedjes hoorde Frosty the snowman. (Reuter)

VAn GOGH-LEZING - De zesde Van Gogh-lezing wordt dit jaar gehouden door de beeldend kunstenares Charlotte Mutsaers op vrijdag 16 juni. De lezing in 's Hertogenbosch heeft als thema de dubbeltalenten in de kunsten.