ROERGEBAKKEN SPINAZIE MET TOFU

Kerrietofu is in natuurvoedingswinkels te koop. Alternatief: marineer blokjes tofu (tahoe) in 2 eetlepels citroensap en een eetlepel garam masala of 1 theelepel kerriepoeder. Voor 4 personen.

1 kilo grootbladige (wilde) spinazie

1 rode ui, 1 teentje knoflook

1/2 bakje (kastanje) champignons

1 kleine struik paksoi

1 pakje (200 gram) kerrietofu

4 eetlepels olie

1 eetlepel garam masala (kerrie)

2 eetlepels sojasaus

ca. 1 theelepel maïzena

zout, peper

100 gram pinda's

(eventueel geraspte kaas)

Maak de spinazie schoon en was de bladeren grondig. Pel en snipper de ui en de knoflook, snijd de champignons in plakjes. Was de paksoibladeren en snijd ze in smalle repen. Snijd de tofu in blokjes. Verhit de helft van de olie en schep hierin de spinazie een paar minuten om. Laat de geslonken spinazie in een vergiet uitlekken en druk het vocht eruit. Verhit de rest van de olie en fruit hierin de snippers ui en de knoflook een minuut lang. Bak dan de tofublokjes een minuut mee. Voeg stukjes champignon en paksoi toe en roerbak alles 2-3 minuten op hoog vuur. Schep de garam masala en de sojasaus erdoor en laat alles nog een paar minuten zachtjes koken tot de paksoi beetgaar is. Schep de spinazie door het gerecht. Roer de maïzena met een lepel water glad en bind hiermee het vrijgekomen vocht. Voeg naar smaak zout en peper toe en schep de pinda's door het gerecht. Eet er rijst bij en zet desgewenst geraspte kaas op tafel.

    • Annelène van Eijndhoven