Jongeren botsen met politie in Athene

ATHENE, 15 APRIL. Honderden gemaskerde jongeren hebben vrijdagnacht twee universiteitsgebouwen bezet in de Griekse hoofdstad Athene. De jongeren richtten vernielingen aan en gooiden brandbommen en andere voorwerpen naar de oproerpolitie. Drie politiemannen en twee jonge vrouwen raakten gewond.

De jongeren bezetten de economie-faculteit van de universiteit ASOE en verschenen zo nu en dan om voorwerpen naar de politie te gooien. Ze blokkeerden wegen en verbrandden vuilnis en meubels.

Later bezette een groep jongeren de faculteit van sociale wetenschappen. Het is onduidelijk waarom de jongeren, die zichzelf anarchisten noemden, de straat op zijn gegaan. Volgens berichten waren ze op weg naar het hoofdkwartier van een rechts-extremistische organisatie, toen de politie hen de weg versperde. Anarchisten botsen veelvuldig met de politie in Athene en bezetten daarbij universiteitsgebouwen omdat de wet voorschrijft dat ze daar niet gearresteerd mogen worden. (AP)