Gymnastiekbond vindt steunpunten

BEEKBERGEN, 15 APRIL. De uitwerking van het beleidsplan top- en wedstrijdsport binnen de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Bond (KNGB) heeft geleid tot de aanwijzing van drie centrale steunpunten. Voor het turnen is het Nationaal Sportcentrum op Papendal aangewezen, Ermelo ontvangt de trampolinespringers en Beekbergen wordt de centrale plaats voor de ritmische sportgymnastiek. Daarnaast heeft de KNGB in totaal elf A- en elf B-steunpunten ingericht. A-steunpunten (Heerenveen, Opmeer, Zoetermeer en Papendal, Haarlem, Rotterdam, Ermelo) zijn lokaties, waar door de KNGB uren beschikbaar worden gesteld om te trainen. Voor die uren worden trainers in dienst genomen. Bij de B-steunpunten schept de sectie wedstrijdsport van de KNGB zelf geen randvoorwaarden. Afhankelijk van het beschikbare budget kunnen die plaatsen in aanmerking komen voor financiële ondersteuning.