Go Ahead begint op de valreep te winnen

DEVENTER, 15 APRIL. Go Ahead Eagles versloeg gisteravond in de Adelaarshorst NAC met 5-1 en deed de laatste plaats in de eredivisie weer over aan de concurrent voor directe degradatie, Dordrecht '90. De enige eerdere thuiszege dateerde uit oktober, tegen RKC. Afgelopen weekeinde won Go Ahead al de uitwedstrijd tegen Sparta. NAC meldt zich bij het groepje clubs dat moet oppassen niet in de nacompetitie verzeild te raken. NAC was behoorlijk gehandicapt, meer dan de thuisclub. De Bredanaars misten de geblesseerden Sas, Remie, Van Wonderen, Gesthuizen en Zondervan, alsmede de geschorsten Brusselers en Smit. Bij Go Ahead waren Arts en Verkuyl geschorst, Verhagen geblesseerd.

Go Ahead was tot de openingstreffer, in de 28e minuut, nauwelijks gevaarlijk. Maar het eerste doelpunt was fraai. Decheiver nam de voorzet van Schenning in een keer op de slof. Bij 2-0, tien minuten later, was De Gier de aangever. Met de kont naar achteren draaide hij soepel weg van Van Burik. Valk kon de lage voorzet zo in het doel lopen. Go Ahead speelde NAC in het laatste kwartier van de eerste helft helemaal van de hobbelige grasmat.

Vijf minuten na de pauze stond De Gier totaal ongedekt, om een flankbal van Leferink in te tikken. Pas daarna liet NAC even zien dat het in feite betere voetballers heeft dan Go Ahead. Arnold scoorde tegen. De Australiër, die in februari debuteerde, maakte al zijn tiende competitiedoelpunt voor NAC. In de slotfase maakten invaller Heering en Decheiver 4-1 en 5-1, zodat Go Ahead ook nog eens zijn grootste zege van het seizoen behaalde.