Clinton officieel kandidaat voor verkiezingen VS

WASHINGTON, 15 APRIL. De Amerikaanse president, Bill Clinton, heeft zich officieel kandidaat gesteld voor de presidentsverkiezingen van 1996 door zijn kandidatuur te deponeren bij de Amerikaanse Federale Commissie voor de Verkiezingen (FEC). De administratieve handeling is noodzakelijk om fondsen te kunnen werven. Naast het deponeren van de kandidatuur is ook het 'comité Clinton-Gore' opgericht dat fondsen moet werven. De woordvoerder van Clinton, McCurry, zei dat Clinton en vice-president Al Gore van plan waren het maximaal toegestane bedrag aan fondsen te gaan werven voor de herverkiezing van Clinton. De fondsen moeten tussen de 33 en 34 miljoen dollar gaan bedragen. Volgens McCurry wordt maandag de eerste brief verstuurd aan een miljoen Amerikanen die aanhanger zijn van Clinton met verzoek om een bijdrage. (AFP)