FRIS GESTOOFD

Het frisse appeltje toe 's avonds krijgt een andere dimensie als het even wordt gestoofd. Geen moes, maar vriendelijke partjes die zich lekker laten oppeuzelen - warm, lauw of koud, precies zoals het uitkomt.

Voor 2-3 porties:

4 Cox's Orange Pippin

2 eetlepels vloeibare honing

3 plakjes geschilde verse gemberwortel (circa 4 gram)

1 eetlepel limoensap

room (facultatief)

Boor het klokhuis uit de appels, schil ze en snijd de appels elk in 8-9 partjes. Doe ze in een lage brede pan samen met honing, gemberwortel, limoensap en 1 deciliter water. Breng het geheel aan de kook en laat de appelpartjes op laag vuur circa 20 minuten zachtjes stoven in open pan en zonder roeren tot ze gaar zijn. Schud ze zonodig nu en dan lichtjes op. Het stoofvocht zal vrijwel volledig indampen maar een klein restant houdt de sappigheid in het gerecht. De appelpartjes kunnen aan tafel naar wens met dunne room worden overgoten - op z'n Engels.

    • Florine Boucher