Den Helder na derde winst bijna kampioen

DEN HELDER, 14 APRIL. De basketballers van Den Helder zijn nog één overwinning verwijderd van hun vierde landskampioenschap. De ploeg van coach Meindert van Veen behaalde gisteren in de finale van de play-offs in eigen hal de derde opeenvolgende overwinning, 95-80. Bij de rust bedroeg het verschil slechts twee punten, 37-35.

Goba verraste Den Helder voor de pauze met een zone-verdediging. Na de rust werd die defensie door zeven driepunters aan flarden geschoten. Halverwege de tweede helft viel het doek voor de Gorinchemse ploeg.

De nieuwe hoofdsponsor van Den Helder, project-ontwikkelaar René Coltof, stelde de spelers als kampioenschapsgeschenk een vakantie van twee weken naar Bonaire in het vooruitzicht. Cees den Braven, de geldschieter van Goba, heeft gisteren zijn dreigement ingetrokken onmiddellijk als sponsor op te stappen. De zakenman maakt het seizoen af.