Vredestein gaat banden produceren in Maleisië

Vredestein Banden gaat in Maleisië industriebanden maken. In een nog op te richten joint venture wordt een belang van 40 procent genomen. Vredestein levert de produktie-apparatuur, de kennis en verzorgt de technische ondersteuning. Industriebanden worden gebruikt voor voertuigen in de industrie, van kruiwagens tot heftrucks.

De Maleisische partner, Fung Keong Rubber Manufactory, neemt een belang van 60 procent. Fung Keong voert het management over de nieuwe onderneming, Vredestein FKR (M'sia) geheten. Vredestein beschouwt zijn partner als zeer deskundig en neemt daarom genoegen met een minderheidsbelang. Binnen drie tot vijf jaar moet de joint venture een omzet van f 10 miljoen behalen.

Fung Keong is een producent van motor-, fiets- en industriebanden. In 1994 behaalde de onderneming daarmee een omzet van 40 miljoen gulden.