Tuchtcommissie spreekt arbiter vrij van racisme

ZEIST, 13 APRIL. De tuchtcommissie van de KNVB heeft amateurscheidsrechter Ruud Letschert vrijgesproken van het uiten van racistische taal. De commissie achtte de beschuldiging van APWC-speler Hok-a-Hin niet bewezen. Letschert kreeg vorige maand in de wedstrijd APWC-Hercules een klap in zijn gezicht van Hok-a-Hin. De arbiter staakte de wedstrijd en diende bij de KNVB een rapport in. Volgens een verklaring van de voetballer zou de arbiter hem hebben beledigd met een discriminerende opmerking.

Het sectiebestuur amateurvoetbal van de KNVB besloot, op grond van de nieuwe noodwet die het geweld tegen scheidsrechters moet indammen, de Amersfoortse derdeklasser uit de competitie te nemen. Het bestuur van APWC spande na die beslissing tevergeefs een kort geding aan tegen de KNVB. De rechtbank in Utrecht stelde de voetbalbond dinsdag in het gelijk. APWC blijft dit seizoen geschorst en is voor de volgende competitie teruggezet naar de vierde klasse.