Samenwerking Muntinga en Meulenhoff

AMSTERDAM, 13 APRIL. Uitgeverij Maarten Muntinga gaat met ingang van dit najaar de pockets van uitgeverij Meulenhoff op de markt brengen. De beide uitgeverijen hebben een samenwerkingscontract gesloten waarbij Meulenhoff zich verplicht elke titel die in pocketvorm kan worden uitgebracht, na overleg met de auteurs eerst aan Muntinga aan te bieden.

De beide uitgeverijen blijven verder volledig zelfstandig. De vormgeving en marketing van de nieuwe reeks Rainbow/Meulenhoff-pockets komt in handen van Maarten Muntinga, die ook het recht heeft bepaalde titels te weigeren. Wel zal de pocket-uitgave van Meulenhoff-titels worden afgestemd op het programma van Meulenhoff. Op die manier kunnen de pockets nieuwe titels van dezelfde auteur verkooptechnisch ondersteunen. Meulenhoff-directeur Peter van Gorsel spreekt in dit verband van een 'strategische alliantie'.

In Muntingas reeks Rainbow Pockets verschijnen jaarlijks 36 literaire titels. Dank zij de samenwerking met Meulenhoff denkt Muntinga het aantal literaire titels nu te kunnen opvoeren tot 48 per jaar. Daarnaast wil hij jaarlijks 12 crime-titels van Meulenhoff in pocketvorm gaan uitbrengen.