La Voce zwijgt

ROME, 13 APRIL. Ruim een jaar na zijn eerste verschijning is het Italiaanse dagblad La Voce, opgezet als een kritisch rechts geluid tegen mediamagnaat Silvio Berlusconi, ter ziele. Gisteren is het laatste nummer verschenen. Met een oplage van 60.000 exemplaren, net de helft van de beoogde oplage, was het blad niet meer rendabel. La Voce is in maart 1994 opgericht door de nu 85-jarige Indro Montanelli, een van de meest gezaghebbende journalisten van Italië. Montanelli had vlak daarvoor de leiding over Il Giornale, eigendom van Berlusconi's broer Paolo, neergelegd, omdat hij geen instrument wilde zijn ter ondersteuning van de politieke ambities van Silvio Berlusconi.

Als redenen voor het ter ziele gaan van La Voce noemde Montanelli in zijn laatste hoofdartikel de felle strijd met de tv om reclame, de stijgende drukkosten en de concurrentie van grotere bladen.