Jalabewrt wint Waalse Pijl

Laurent Jalabert heeft gisteren in superieure stijl de Waalse Pijl gewonnen. De Fransman demarreerde op de Côte de Bohissau, op dertig kilomter voor de finish. Alleen de Rus Berzin en de Italiaan Fondriest hadden kracht genoeg het spoor van Jalabert te volgen.

Berzin moest halverwege de slotklim van de Muur van Huy (maximale stijgingspercentage 20 procent) zijn medevluchters laten gaan. In de eindsprint won Jalabert met speels gemak van Fondriest, die net als in Milaan-Sanremo en in Gent-Wevelgem met een tweede plaats genoegen moest nemen.

Jalabert behaalde gisteren zijn tiende seizoenszege. Na zijn overwinningen in Parijs-Nice, Milaan-Sanremo en het Criterium Internationaal onderstreepte de Franse coureur van de Spaanse Once-formatie dat hij aanstaande zondag de grote favoriet is voor Luik-Bastenaken-Luik.