Pakhoed-dochter MTW gaat dicht

Het Rotterdamse overslagbedrijf Multi Terminals Waalhaven gaat dicht. De directie van MTW ziet geen andere uitweg. Pakhoed-dochter MTW is al jarenlang sterk verliesgevend (totaal 33 miljoen gulden in de laatste vijf jaar). Bovendien is het samengaan met twee andere stukgoedbedrijven vrijwel onmogelijk te realiseren als gevolg van bepaalde eisen van de ondernemingsraad van MTW.

Dat heeft directeur G. Krul van MTW geschreven aan de ondernemingsraad van het bedrijf. Krul denkt dat beëindiging van de activiteiten van MTW niet gepaard hoeft te gaan met gedwongen ontslagen. Voor de ongeveer 150 werknemers van het bedrijf zijn volgens hem diverse oplossingen voorhanden, mits alle betrokken werknemers daaraan ook meewerken. Secretaris L. Linnenkamp van de ondernemingsraad van MTW vindt het directie-standpunt onacceptabel.