Nederlaag voor Krajicek en Eltingh

BARCELONA, 12 APRIL. Het tennistoernooi van Barcelona verloor gisteren twee van de drie Nederlandse deelnemers. Titelverdediger Richard Krajicek en Jacco Eltingh verloren beiden tijdens hun eerste optreden. Alleen Paul Haarhuis, die in de eerste ronde de Tsjech Dosedel in drie sets versloeg, is nog in de strijd. Hij komt in de tweede ronde uit tegen de Spanjaard Costa.

Richard Krajicek, die vorig jaar in het toernooi van Barcelona een succesvolle rentree maakte na een langdurige blessure, leed tegen de Spanjaard Carretero een pijnlijke nederlaag. De Nederlandse nummer één had weinig in te brengen tegen de verrassende thuisspeler, die met een wildcard in het hoofdtoernooi kwam. De als zesde geplaatste Hagenaar verloor in twee sets: 7-5 en 6-2. Krajicek was vrij in de openingsronde.

Jacco Eltingh moest zijn meerdere erkennen in Emilio Sanchez. De Nederlander, als elfde geplaatst, verloor met tweemaal 6-4. (ANP)