Lake Providence, de armste stad van Amerika

Foto: Lake Providence, in de zuidelijke staat Louisiana, is officieel de armste stad van de Verenigde Staten. Ongeveer tweederde van de inwoners verdient jaarlijks bruto 6.536 dollar (ongeveer 10.000 gulden). Dat is minder dan de helft van het inkomen dat geldt als de armoedegrens en is het laagste inkomen in de VS. De Amerikanen zijn op dit moment verwikkeld in een debat over armoede in het land, dat zich toespitst op de bijstand. De Republikeinse meerderheid in het Congres, onder leiding van Newt Gingrich, wil snijden in de uitkeringen. In Lake Providence is het misdaadcijfer zeer hoog, zijn er veel tienermoeders en sterven naar verhouding zeer veel kinderen. Behalve het seizoensgebonden katoenplukken, is er in de hele omgeving geen werk. Sommigen houden zich in leven door prostitutie (bovenste foto), anderen door het verzamelen van afval (middelste foto). Er zijn er die het dagelijke menu aanvullen met eekhoorns, die in de omgeving worden gevangen. De huizen zijn klein en overvol: een moeder leeft samen met 6 kinderen (onderste foto) die nu al werken in de katoenplukkerij. (Foto's Jack Picone/Network/Transworld)