Grote vangst in Cali chemicaliën drugs

CALI, 12 APRIL. Een Colombiaanse speciale antinarcotica-eenheid heeft gisteren in een pakhuis in de stad Cali 3.000 ton chemicaliën in beslag genomen die benodigd zijn voor de produktie van cocaïne. Ook werd een grote hoeveelheid zeer moderne communicatieapparatuur gevonden, die volgens de politie beter was dan die waarover zij zelf beschikt. Cali geldt als uitvalsbasis van het gelijknamige drugskartel, dat naar schatting tachtig procent van de wereldmarkt voor cocaïne controleert.

Colombia heeft de jacht op de vermeende leiders van het kartel de afgelopen maanden opgevoerd, na vooral Amerikaanse kritiek op het drugsbestrijdingsbeleid. De twee belangrijkste Cali-chefs, de gebroeders Rodriguez Orejuela, weten echter vooralsnog uit handen van de politie te blijven, al zou “het net zich rond hen sluiten”. Bij invallen op adressen van de broers in Cali kwam de politie steeds juist te laat. Politiewoordvoerders hebben gezegd te vermoeden dat het kartel beschikt over een informant in politiegelederen. (AP, AFP)