GEVULDE KIP MET SCHILDERSKWAST BEREID

Van de Engelse Lord Montagu of Beaulieu is dit advies afkomstig: “Zorg altijd dat er een schilderskwast in de buurt is - zo'n kwast waarmee je niet een muur maar het houtwerk van een raam schildert is in de keuken heel handig om dingen mee in te smeren: zoals vlees om te roosteren en vis om te grillen”.

Een bijpassend recept:

4 kipfilets

1 bosje lenteuitjes

4 pruneaux/gedroogde pruimen

4 plakjes bacon

50 gram boter

voor de saus:

1 eetlepel bruine suiker

1 eetlepel vloeibare honing

1 eetlepel scherpe gele mosterd

Snijd de kipfilets met een scherp puntig mes aan de dikke zijkant een beetje open, zodat er een holte ontstaat die gevuld kan worden. Haal de pitten uit de pruimen en rol de pruimen in een plak bacon. Snijd de lenteuitjes in dunne ringen. Vul de holtes in de filets met lenteuitjes en een bacon pruim. Druk de opening dicht en steek er een cocktailprikker door, die enige tijd in water heeft gelegen. Dit om brandend hout in de pan te voorkomen. Roer de suiker, honing en mosterd door elkaar en smeer de kipfilets rondom met deze saus in. Bak de kipfilets in boter op een vrij laag vuur tot ze gaar zijn. Reken op ongeveer 10 minuten per kant. Spoel de kwast met kokendheet water schoon en schrijf met een ballpoint op de houten steel dat dit Lord Montagu's keukenkwast is. Leg de kwast in uw keukenla.

    • Anne Scheepmaker