Doping-convenant geratificeerd

STRAATSBURG, 12 APRIL. De permanente vertegenwoordiger van Nederland bij de Raad van Europa, Gualtherie van Weezel, heeft gisteren in Straatsburg het Europese anti-doping-convenant ondertekend. Het convenant, dat reeds sinds 16 november 1989 ter tekening gereed ligt, omschrijft de regels om tot harmonisering van de bestrijding van doping in Europa te komen.

Het convenant regelt beperkingen over het beschikbaar zijn en gebruik van onder meer anabole steroïden, een juiste toepassing van de anti-doping-regels als criterium voor het verlenen van subsidies aan sportorganisaties en individuele sporters, hulp bij het financieren van dopingcontroles alsmede regelmatige controles in en buiten wedstrijden ook in landen, die het convenant niet hebben getekend. Het convenant kent ook een lijst van verboden produkten, die regelmatig door een speciale werkgroep wordt aangepast.