ABN Amro breidt Aziatisch belang uit

Nadat ABN Amro Bank in februari al had laten weten te streven naar het verkrijgen van een meerderheidsbelang in de HG Asia Group, een grote effectenmakelaar in Azië, maakt de bank nu bekend dat het bestaande bezit van 20 procent is verhoogd tot 55 procent. In juli dit jaar zal daar 5 procent aan worden toegevoegd, zodat dan 60 procent in bezit zal zijn. Binnen enkele jaren is er uitzicht op verdere uitbouw naar 70 procent.

HG Asia Group is in dat continent een belangrijke marktpartij op het gebied van effectenbemiddeling. Het bedrijf heeft vestigingen in Korea, China, Taiwan, Hongkong, Thailand, Maleisië, Singapore, Indonesië, de Filippijnen, India, Pakistan, Groot-Brittannië, de VS, Australië en Frankrijk. HG Asia is aangesloten bij 12 Aziatische effectenbeurzen en telt wereldwijd 400 werknemers.